Što stvaramo
stvaramo ljubav, svakoga dana
Maslina – kraljica namirnica
Naše ‘tekuće zlato’ najpoznatiji je nositelj imena Nono Remiđo – maslinovo ulje.
Autohtone buže, istarske bjelice, rosinjole, karbonace, leccina, pendolina, frantoia i maraiola – to su naše masline koje rastu na sunčanim južnim padinama Finide i Valade nadomak moru, između Rovinja i Bala u prekrasnoj Istri. Njihovi plodovi miješaju se u svježu, gorku, pikantnu, jedinstvenu i skladnu harmoniju ekstra djevičanskog maslinovog ulja – justo kako bi stija Nono Remiđo.
Osim miješanog maslinovog ulja (kupaža) imamo i monsortna ulja Buža, Rosinjola i Istarska bjelica.
Kako bismo stvorili ekstra djevičansko maslinovo ulje vrhunske kvalitete, naša rana berba maslina počinje ručnim branjem plodova za njihovo očuvanje. Svježi plodovi masline se odmah prerađuju hladnim prešanjem u našoj vlastitoj uljari na imanju. Shodno kakvoći ulja, naše tekuće zlato dolazi i u visoko kvalitetnoj ambalaži – debelo tamno staklo i čep protiv oksidacije ulja očuvat će boju, miris i okus ulja kao da je tek punjeno.
Punoća okusa i blaga pikantnost ovom ulju daju poseban okus zbog kojeg mu je teško odoljeti!
Nagrade
- FLOS OLEI
Najpoznatiji svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja uvrstio nas je među TOP 500 svjetskih maslinovih ulja! - Rosinjola 2019.
Zlatna nagrada na Smotri maslinovog ulja, Vodnjan - Rab 2014.
Šampioni na Danima maslina i maslinovog ulja
No, naša fina maslinova ulja nisu jedino što Nono Remiđo čini ponosnim, jer od bobićastog voća koje uzgajamo na imanju proizvodimo rakije i likere od maline, kupine, jagode i latica cvijeta ruže. Ono što ih posebno razlikuje od ostalih je što oni ne nastaju od komine (ostatka vinskog grožđa), već od masulja – zdravih bobica stolnog grožđa te njihovog soka. Prirodnom proizvodnjom od zdravog voća, uz baze jabučne rakije i lozovače, ovi slatki aromatizirani aperitivi voljeni su dio svakog obiteljskog stola.
Među svima njima posebno se ističe liker od latica ruže, s bazom jabučne rakije i lozovače, laticama ruže s posebnim okusom i aromom koja pobuđuje romantiku.